سقف سبک

انواع سقف های سبک مورد نیاز زندگی روزمره

سقف سبک

انواع سقف های سبک مورد نیاز زندگی روزمره

نحوه محاسبه پارکینگ خودرو

يكشنبه, ۱۹ فروردين ۱۴۰۳، ۱۱:۴۳ ب.ظ | محمد مجیدی | ۰ نظر

نحوه محاسبه پارکینگ خودرو، یکی از بخش های مهم در زمینه ساختمان سازی و طراحی پارکینگ بهینه محسوب می شود که امروزه به دلیل افزایش تعداد خودروها، ایجاد پارکینگ جهت امنیت و کاهش اتلاف وقت برای جستجوی جای پارک مناسب، امروی ضروری است. به عبارت دیگر، وجود پارکینگ باعث می شود که دیگر زمان خود را برای جستجوی جای پارک مناسب برای خودرو تلف نکنید و چنین دغدغه هایی را نداشته باشید، همچنین پارکینگ خودرو باعث ایجاد امنیت و محافظت از خودرو می شود و خیال شما را بابت امنیت آن راحت می کند. اما پیاده سازی پارکینگ خودرو نیز خود دارای ضوابط و قوانینی است که رعایت کردن آنها موجب ایجاد فضایی بهینه و کارآمد برای افراد می شود. 
در این مقاله ابتدا قصد داریم شما را با نحوه محاسبه پارکینگ خودرو و اهمیت آن بیشتر آشنا کنیم و همچنین نحوه محاسبه پارکینگ خودرو را از دید شهرداری نیز مورد بررسی قرار دهیم. اما باید بدانید که پارکینگ ها در انواع مختلفی وجود دارند که نحوه محاسبه آنها نیز ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد، این مقاله آگاهی کاملی در زمینه انواع پارکینگ خودرو به شما میدهد. اما سوالی که ممکن هم اکنون در ذهن شما وجود داشته باشد، این است که نحوه محاسبه پارکینگ ماشین و ابعاد آن با توجه به چه عواملی صورت میگیرد؟ این سوالی است که این مقاله میتواند به آن پاسخ دهد.

نحوه محاسبه پارکینگ ماشین و ابعاد آن با توجه به چه عواملی صورت میگیرد؟

ممکن است با خود فکر کنید نحوه محاسبه پارکینگ خودروها با یکدیگر فرقی نمیکند، به طور مثال فرقی ندارد که پارکینگ کوچک باشد یا بزرگ، پارکینگ زیرزمینی باشد یا طبقانی و ...، نحوه محاسبه آنها نیز مشترک است. اما لازم است بدانید که نحوه محاسبه هر پارکینگ با دیگری متفاوت است. این تفاوت به دلیل عواملی است که بر نحوه محاسبه پارکینگ تاثیر می گذارد.
از جمله این عوامل میتوان به محل قرارگیری و اجرای پارکینگ اشاره کرد. به این معناست که پارکینگ در طبقه همکف و زیرزمین با پارکینگ های طبقانی از نظر ابعاد و چیدمان متفاوت هستند. علاوه بر محل قرارگیری، تعداد خودروها نیز در نحوه محاسبه پارکینگ خودرو تاثیرگذار است، زیرا که هر چه خودروها بیشتر باشد، ابعاد، محل قرارگیری، طراحی پارکینگ و... نیز به همان میزان تغییر میکند. در کنار محل قرار گیری و تعداد خودرو ها، توجه به اندازه و شکل خودرو نیز اهمیت دارد، در صورتی که ماشین ها کامیون یا تریلی باشند، ابعاد آنها با ماشین های شخصی متفاوت است. در کنار تمام نکات گفته شده، ارتفاع هر پارکینگ نیز با دیگری متفاوت است.

نحوه محاسبه پارکینگ خودرو براساس ضوابط شهرداری

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، قصد داریم نحوه محاسبه پارکینگ خودرو را براساس ضوابطی که شهرداری اعلام کرده، را نیز مورد بررسی قرار دهیم. که در ادامه شما را با قوانین و ضوابط شهرداری آشنا می کنیم.
-    قانون 1: جهت ساخت مجتمع مسکونی یا تجاری، باید طرحی در نظر گرفته شود که تمام ساکنین بتوانند خودرو خود را در پارکینگ پارک کنند.
-    قانون 2: در صورتی که امکان احداث پارکینگ در مکان مورد نظر وجود نداشته باشد، باید هزینه‌ی حق پارکینگ به صندوق شهرداری واریز شود، تا بتوانید پارکینگ را احداث کنید. پارکینگی که برای ساختمان‌ها طراحی می‌شود، باید در فضاهای مازاد و یا زیر زمین مجتمع ساخته شود، به عبارت دیگر، استفاده از فضاهای باز برای ساخت پارکینگ، خلاف قوانین شهرداری است.
-    قانون 3: نکته بعدی که باید به آن توجه کرد، ابعاد پارکینگ است. ابعاد در نظر گرفته شده برای هر پارکینگ، باید ۱۵ متر با وجود فضای کافی برای حرکت خودروها باشد. 
-    قانون 4: شیب رمپ در نظر گرفته شده برای پارکینگ‌ها، باید حداقل ۱۵ درصد باشد. در صورتی که در پارکینگ های مجتمع با مشکل کمبود فضا برای پارک مواجعه بودید، می توانید درخواست پارک اضافی کنید.
-    قانون 5: نکته‌ی دیگر در مورد نحوه محاسبه پارکینگ خودرو ، در نظر گرفتن پارکینگ مزاحم است. پارکینگ مزاحم مربوط به زمانی است که یک فرد در مکان نامناسبی، خودرو خود را پارک کرده باشد و جلوی تردد اعضای ساختمان را گرفته است. برای رفع این مشکل و امکان تردد خودروهای دیگر اعضای ساختمان، لازم است که پارکینگ مزاحم احداث شود.

نحوه محاسبه ابعاد و ارتفاع مجاز برای پارکینگ خودرو

همانطور که بالا به آن اشاره شد ابعاد و ارتفاع پارکینگ خودرو ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند، اما به طور کلی ابعاد پارکینگ برای قرار گیری هر ماشین 2.5 در 5 متر است و حداقل ارتفاع مجاز برای پارکینگ های کوچک 220 سانتی متر و در پارکینگ های متوسط و بزرگ 240 سانتی متر می باشد.

معرفی و آشنایی با انواع پارکینگ های خودرو

پارکینگ های خودرو در انواع مختلفی وجود دارند که به بخش های مختلفی همچون محل احداث، ابعاد و دسترسی تقسیم می شوند که در اینجا قصد داریم به معرفی پارکینگ خودرو براساس محل احداث بپردازیم. برای آَشنایی با پارکینگ خودرو از لحاظ ابعاد و دسترسی می توانید به مقاله ابعاد استاندارد پارکینگ مراجعه کنید.
-    پارگینگ همکف : اولین نوع پارکینگ خودروی که میخام شما را با آن آشنا کنم، پارکینگ همکف است. این نوع پارکینگ در ساختمانی های تجاری ،اداری و یا مسکونی کاربرد دارد که طبق اندازه و طراحی پارکینگ، خودرو ها کنار هم یا پشت سرهم قرار می گیرند .در طراحی این نوع پارکینگ باید فضای کافی برای ورود و خروج و حرکت ماشین ها وجود داشته باشد. 
-    پارکینگ زیرزمینی : پارکینگ زیر زمینی، یکی دیگر از انواع پارکینگ ها است. این نوع پارکینگ برای مکان هایی که فضای کافی در همکف ندارند یا تعداد واحدهای ساختمان زیاد است، کاربرد دارد. 
-    پارکینگ پشت بام : پارکینگ پشت بام آخرین نوع پارکینگ خودرو براساس نوع دسترسی است که برای پارک وسایل نقلیه ای چون موتور و دوچرخه به کار می رود.

نکات مهم برای ایجاد پارکینگ خودرو

برای ایجاد و اجرای پارکینگ خودرو باید نکاتی را نیز مورد توجه قرار دهید تا فضای ایجاد شده از کیفیت بالایی برخوردار باشد و بتواند محافظت و امنیت بالایی را برای خودرو ایجاد کند. که در ادامه به معرفی و توضیح هر کدام از آنها می پردازیم.
-    ابعاد استاندارد پارکینگ: ابعاد پارکینگ ماشین باید به صورت دقیق و استاندارد تعیین شود تا خودرو ها در هنگام ورود و خروج با مشکل مواجع نشوند. جهت بهبود و رفع این مشکل میتوان فضا کافی برای خودرو در نظر گرفت تا خودروها مزاحم یکدیگر نشوند.
-    محل قرار گیری ستون ها: یکی از پارامترهای مهم در هنگام طراحی پارکینگ خودرو، محل قرار گیری ستون ها است. ستون ها باید در مکان مناسب قرار گیرند تا مانع و مزاحم ورود و خروج خودرو نباشند.
-    اندازه و ابعاد ستون ها: اندازه و ابعاد ستون ها نیز در طراحی پارکینگ خودرو بسیار اهمیت دارد. بهتر است در پارکینگ خودرو از ستون هایی با ابعاد 40 در 40 متر استفاده شود.
-    فاصله بین ستون ها: فاصله بین ستون ها در هر پارکینگ خودرویی ممکن است متفاوت باشد، زیرا که ابعاد و اندازه پارکینگ در فاصله بین ستون نیز تاثیر می گذارد، اما به طور کلی میتوان گفت که بهتر است فاصله بین ستون ها به اندازه 720 سانتی متر لحاظ شود.
-    ایجاد فاصله در پشت خودروها: دلیل اینکه نیاز به فاصله در پشت خودرو ها وجود دارد، این است که خودرو بتواند به راحتی از پارکینگ خارج شود. برای چنین امری باید فضایی با ابعاد 5 متر در پشت خودرو در نظر گرفته شود، البته که باید توجه داشت که این ابعاد میتواند با توجه به نحوه چیدمان پارکینگ خودرو متفاوت باشد.
-    ایجاد آسانسور و راه پله استاندارد: در صورتی که پارکینگ خودرو زیرزمینی یا طبقانی باشد، بهتر است راه پله و آسانسور استاندارد برای آن مکان طراحی شود.
-    فاصله استاندارد میان درب و ماشین: بهتر است فاصله ای کافی و استاندارد میان درب ورودی و ماشین در نظر گرفته شود تا در هنگام بازگشایی درب با یکدیگر تماس نداشته باشند.
-    عرض درب ورودی: درب ورودی پارکینگ باید با ابعادی حداقل 3 متر در نظر گرفته شود تا خودروها در هنگام ورود و خروج مشکلی نداشته باشند.
-    نصب سایبان: نصب سایبان نیز یکی از مهم ترین و کاربردی ترین وسیله برای امنیت و محافظت از خودرو در طراحی پارکینگ می باشد. سایبان با ایجاد سقف میتواند از خودرو در برابر عوامل محیطی نظیر نور خورشید، برف و باران، باد و تگرگ و دیگر عوامل محافظت کند. به طور کلی میتوان گفت که همانطور که وجود پارکینگ جهت امنیت خودرو اهمیت دارد، سایبان نیز جهت حفظ سلامت خودرو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برای اینکه خودرو از همه جهت در امان بماند، پارکینگ به تنهایی کافی نیست و پارکینگ با سایبان مهم است.

جمع بندی

با بررسی نحوه محاسبه پارکینگ خودرو، دریافتیم که هر پارکینگی براساس محل احداث، ابعاد و دسترسی ممکن است متفاوت باشد و نمیتوان یک سری قوانین را برای همه ی آنها لحاظ کرد. در این مقاله سعی کردیم شما را به پاسخ سوال نحوه محاسبه پارکینگ ماشین و ابعاد آن با توجه به چه عواملی صورت میگیرد؟ برسانیم، همچنین شما را با انواع پارکینگ خودرو آشنا کردیم و قوانینی که توسط شهرداری ابلاغ شده را نیز مورد بررسی قرار دادیم، امیدواریم که مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد.

برگرفته از سایت سایه سازان کوروش: نحوه ی محاسبه ابعاد پارکینگ برای 4 ماشین با توجه به عوامل زیر طراحی و محاسبه می گردد: یکی از این عوامل محل قرار گیری و اجرای پارکینگ است. در صورتی که پارکینگ را در طبقه همکف یا زیرزمین در نظر بگیرید، ابعاد و چیدمانی متفاوت از پارکینگ های طبقاتی خواهد داشت. همچنین درب های ورودی این پارکینگ ها و یا رمپ نیز با توجه به این عوامل در آن اجرا می شود. علاوه بر تعداد ماشین ها و محل قرار گیری آن ها، به شکل و چیدمان وسایل نقلیه نیز توجه می شود. در صورتی که ماشین ها از نوع سنگین مثل کامیون و یا تریلی باشند؛ ابعاد متفاوت از ماشین های شخصی خواهند داشت. علاوه بر آن ارتفاع متفاوتی نیز برای این پارکینگ ها در نظر گرفته می شود.
 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی